Wing oktatás

A wingszörf részben sokoldalúságával...

A wingszörf részben sokoldalúságával, részben pedig a könnyűségével hódít. Nagyon kicsi helyen elfér, roppant egyszerű összerakni és könnyen elsajátítható. Wingszörfözni sokszor olyan kisebb tavakon is lehet ahol kiteszörf-fel teljesen esélytelen lenne a bejutás (kisebb tavak, mint pl. Tatai Öreg-tó, Dorogi-tó) vagy akár a Balaton északi partja, ahol az elfújó szél miatt kiteozni nem lehet viszont wingezni igen. SUP deszkán wingezni nagyon könnyű és biztonságosan megtanulható és nagyon jó játék lehet a család bármely tagjának.

A Wingezés alapvetően két dologból áll...

A Wingezés hydrofoil deszkán alapvetően két dologból áll:

Az egyik a wing kezelésének megtanulása egy nagyobb SUP deszkán, ami nagyon hasonlít a windszörfözéshez. Természetesen annak, aki már windszörfözött korábban ez nagyon hamar menni fog.

A másik dolog természetesen a Foilozás. Foilozni megtanulni a leggyorsabban eFoilon lehet. A Foilozás nagyon más mozgást és egyensúlyt jelent, mint bármi más dolog. Többnyire pont ellentétes terhelést jelent, mint amit wakeboard, kiteszörf vagy windszörfnél begyakorol az ember. Emiatt a foilozást megéri külön eFoilozva megtanulni bár nem ez az egyetlen mód, de messze ez a leggyorsabb és legbiztonságosabb, módja annak, hogy megtanulj foilozni bármivel, legyen az wingsurf, kitefoil vagy windsurf-foil, vagy akár wakefoil, hogy előtte megtanulsz eFoilozni. A wingezés alapvetően széllel meghajtott eFoilozás mivel itt a deszkák mérete és a foilok mérete is azonos, ezért ha a wingezésen akár csak gondolkodsz, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod az eFoilt, mert 1-2 óra alatt megtanulhatod és pontosan tudni fogod, hogy milyen érzés lesz a wingezés és el fogod tudni dönteni, hogy szeretnél-e belevágni a wingezésbe.

Tavaly anélkül, hogy bármit is írtam volna erről, többen jöttek csak azért eFoilozni, mivel szeretnének megtanulni wingezni vagy windfoilozni, vagy akár kitefoilozni és utánanéztek és arra jöttek rá, hogy az eFoilozáson keresztül tudják megtanulni a leggyorsabban. Mennyi idő alatt? Aki bármit is sportol, azoknak 1-2 óra között van az, amíg eljutnak a stabil foilozáshoz.

A wing oktatás alapvetően arról szól, hogy elsajátítod a wing kezelést egy Sup deszkán, (amire foil is fel van szerelve) illetve megtanulsz eFoilozni, amivel elsajátítod a wingezés foilozási részét és ezután már csak összeteszed a kettőt. Két ok van ami miatt érdemes lehet megkeresned akkor is, ha mindenképpen tervben a wing felszerelés megvásárlása. Az egyik az, hogy oktatással gyorsabban és biztonságosan fogsz megtanulni wingezni. A másik ok pedig az, hogy az a deszka amin könnyen meg tudsz tanulni wingezni az olyan lesz, hogy az első pár alkalom után jó eséllyel le fogod cserélni vagy azt választod, hogy bevállalsz az elején egy kisebb deszkát, amivel jobban küzdesz de később majd pont jó méret lesz a közép haladáshoz.

Keress bátran!

06 30 676 8233

info@efoilhungary.hu